Användarnamn
Lösenord
Dungeons & Dragons - förkortat D&D eller DnD (ej att förväxla med det helsvenska Drakar och Demoner), är ett amerikanskt bordsrollspel som ursprungligen skapades av Gary Gygax och Dave Arneson. Det publicerades första gången  1974 av Gygax företag Tactical Studies Rules, Inc. (TSR). I dag publiceras det av Wizards of the Coast.

I Dungeons & Dragons skapar spelarna rollpersoner som ger sig ut på fantastiska äventyr i en fantasy-spelvärld. Spelledaren fungerar som spelets domare och berättare. Det finns ett antal olika expansioner med olika spelvärldar. Då vissa har utvecklats över 25-30 år, så har de en mycket rik historia.

Framgången för Dungeons & Dragons ledde till en snabb ökning av liknande spel, som till exempel Tunnels and Trolls, Traveller och RuneQuest. I Sverige inspirerade D& D till det svenska "Drakar & Demoner", som har lett vägen för resten av den svenska rollspelsindustrin.

Numera får D&D sin största konkurrens av White Wolf som tillverkar World of Darkness, Vampire, Werewolf, Mage, Changeling, Hunter och Exalted.
Sortering
Art nr MAL1001
Art nr MAL1001
Lager I lager
219.00 kr