Användarnamn
Lösenord
Arkiv
Kategorier

Julklappstips för Star Wars-fans

Publicerad Sunday, December 4, 2016 14:01


Imperial Assault
Ett hejdundrande underhållande spel. Det är Descent, Fantasy Flights klassiska dungeoncrawlingspel, fast Star Wars. Reglerna är lite tweakade för att bättre passa Star Wars-setting. Spelplanen är uppbyggd så att du lägger ihop spelplansbitar, så variationerna är hyfsat stora redan i grundboxen och lär växa en hel del i och med kommande expansioner. Med i boxen följer också en mängd kort, ett gäng omålade plastfigurer som är mycket snygga och inbjuder till målning för den orädde entusiasten, speciella tärningar, en bunt spelplansbitar och en mängd markörer (det är trots allt Fantasy Flight). 

Imperial Assault köper du här.Star Wars Risk Black Series Edition
Till att börja med: Det här är inte riktigt som Risk. Spelet skildrar den storslagna slutstriden i Return of the Jedi, där stridigheterna som bekant rasar på tre olika plan samtidigt. Detta har man tagit med i spelet. Spelplanen är tredelad och ser ut som en siluettbild av Darth Vaders Advanced Tie. På vänster vinge kämpar Darth Vader och Luke Skywalker i Dödsstjärnan. I mitten rasar rymdstriderna ovanför den skogsbeklädda månen, och på höger sida slåss Imperiets bästa stormtrupper mot ewoker och Rebeller. Rymdskeppen är olika bra (svåra att träffa), vilket gör att enheterna skiljer sig från de traditionella Riskpjäserna. Somliga har jämfört detta spel med Queens Gambit och likheterna finns där. Det är ett roligt spel som även kan tilltala dig som skräms av texten "Risk" på lådan.


Spelet rekommenderas från högstadiet och uppåt.

Risk Black Series Edition köper du här.X-Wing
Dog fights med Star Wars-skepp. Med regler som är lätta att lära är det ett spel som det är lätt att vinna nya spelare till, kanske ett av spelets framgångsrecept. Mekaniken fångar känslan i rymdstriderna bra. Det är fantastiskt kul och skeppen är både snyggt skulpterade och målade. Det Flight Path-system som Fantasy Flight skapade för detta spel, förmodligen inspirerade av Wings of War, har sedan också använts med framgång av WizKids i spel som Star Trek: Attack Wing och Dungeons & Dragons: Attack Wing.

X-Wing passar de flesta spelare, från mellanstadiet och uppåt. Det går mycket snabbt att lära sig reglerna och bjuder på många timmars underhållning. Du vill dock köpa till ytterligare några rymdskepp då man inte kommer så långt med bara startlådan.

X-wing köper du här.
Star Wars Armada
Fantasy Flight gör det Wizards of the Coasts misslyckades med, de skapade ett lyckat och spännande krigsspel för rymdflottor. Som vanligt då det gäller Fantasy Flight håller designen toppklass, skeppen är riktigt snyggt skulpterade och målade, reglerna genomtänkta och lätta att lära. Som kapten över en flotta ska du tvåla till din motståndare.

 Armada fokuserar också på Imperiet mot Rebellerna, så spelet känns fokuserat och stämningsfyllt. Armada är sammantaget ett mycket bra spel för den som vill föra befäl över sin egen rymdflotta. Armada rekommenderas till spelare från högstadiet och uppåt.


Armada köper du här.